Natuurbegraafplaatsen overzicht

De onderstaande natuurbegraafplaatsen zijn als lid bij Brana aangesloten. Zie ook de kaart met natuurbegraafplaatsen in Nederland.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Een natuurbegraafplaats in verbondenheid met een klooster is een primeur voor Europa. Toch sluit het naadloos aan bij de spiritualiteit van de Cisterciënzers, waar de zusters Trappistinnen van Abdij Koningsoord deel van uitmaken. Een eeuwenoude kloosterorde die zich toelegt op stilte en gebed, arbeid en een sobere levensstijl in nauwe verbinding met de natuur.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Koningsakker

Natuurbegraafplaats Eygelshof

Eygelshof is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg, gelegen aan de rand van het dorpje Eygelshoven, midden in de regio Parkstad Limburg. Door de hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een prachtig uitzicht over het omliggende heuvellandschap. De natuurbegraafplaats is 5,6 hectare groot. Een bijzondere gedenkplek met een rijke geschiedenis.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Eygelshof

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

In het Gelderse kastelendorp Vorden vindt u natuurbegraafplaats Schapenmeer.  Een bos met een oppervlakte van circa 65 hectare, grenzend aan een bijna tweehonderd jaar oude begraafplaats.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

De zuidkant van natuurgebied Reiderwolde is sinds 2011 een natuurbegraafplaats. Het heeft een dubbele bestemming: natuur met natuurbegraafplaats, ook wel bekend als bos-, groene, of ecologische begraafplaats. Een verantwoorde combinatie van natuur, cultuur en economie.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Reiderwolde

Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurbegraafplaats Maashorst ligt in Schaijk in één van de mooie natuurgebieden die Brabant rijk is. Natuurbegraven is één van de oudste vormen van begraven en vindt zelfs haar oorsprong op de Maashorst.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurbegraafplaats Weverslo

De kleinschaligheid en de gevarieerde natuur van Weverslo geven de natuurbegraafplaats een persoonlijke sfeer met een eigen  onderscheidend karakter. Dat willen we graag zo houden.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Weverslo

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurbegraafplaats Schoorsveld leert u het beste kennen op locatie. Daar voelt u zelf de kracht van de natuur. En wandelt u door het natuurgebied om de rust, ruimte en schoonheid te ervaren. U bent 7 dagen in de week van harte welkom in Heeze. Een afspraak maken hoeft niet.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Natuurbegraafplaats Hoogengraven is met 25 hectare de eerste natuurbegraafplaats in Overijssel. Een bijzondere, plek met een eeuwenoude grafcultuur. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Een plek op het heideveld of juist in de beschutting van het bos.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie oude boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Heidepol

Aan de rand van Arnhem vindt u natuurbegraafplaats Heidepol. Het gebied maakt deel uit van de uitgestrekte heidevelden van de Veluwe. Heidepol is een natuurgebied van 17 hectare groot met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Langs de oevers van de Maas, vlakbij de tunnel die de Hoeksche Waard met het noorden verbindt, ligt het Mollenbos. In een deel
van dit bos ligt natuurbegraafplaats Zomerlanden. Een plek met hart voor waarde van natuur en de blijvende verbinding tussen mens en natuur.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Natuurbegraafplaats Friesland

In Nieuwehorne is de eerste natuurbegraafplaats van Friesland gerealiseerd. Het heeft een dubbele bestemming: natuur en begraafplaats, ook wel bekend als bos-, groene, of ecologische begraafplaats. Een verantwoorde combinatie van natuur, cultuur en economie.

» Lees meer over Natuurbegraafplaats Friesland