Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis

Hand in hand met de natuur

Deze locatie van Natuurbegraafplaats Friesland bevindt zich aan de noordzijde van het oude woud De Bremer Wildernis in Sondel en is gesitueerd op een voormalige robinia plantage. De status landbouwgrond is hiermee opgeschaald naar natuurgebied en zowel de richtlijnen voor natuurbegraven als de mate van onderhoud zullen er toe bijdragen dat de natuur hier kan floreren.

• In de inrichting van het terrein en organisatie van het begraven is duurzaamheid een terugkerend principe.
• Een natuurgraf is voor altijd, graven worden niet geruimd.
• De plek van het graf is vrij verkiesbaar. Verscholen in het bos of juist op een open plek tussen de bloemen of aan het water, een plek die bij u of uw dierbare past.
• De kosten van een natuurgraf zijn eenmalig. Er is geen sprake van het verlengen van grafrechten of verplicht onderhoud door nabestaanden, een geruststellend idee. Met de aankoop van een natuurgraf betaalt u mee aan natuurbeheer, een deel van het bedrag gaat in een toekomstfonds.
• Na verloop van tijd gaat een graf weer op in zijn omgeving. Na de laatste begrafenis dragen wij de zorg voor het onderhoud van het terrein over aan stichting Eeuwige Grafrust Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis die het toekomstfonds beheert.
• De invulling van een uitvaart wordt steeds persoonlijker en op voorhand bespreekbaar. Door de aankleding en de uitvaart van de overledene zo milieuvriendelijk mogelijk te voltrekken, wordt de natuur minder belast.
• Natuurbegraafplaats Friesland draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit nieuwe natuurgebied dat steeds gevarieerder en fraaier zal worden naarmate de tijd verstrijkt, omdat het bos van binnenuit vernieuwd wordt.


U bent van harte welkom voor een rondleiding, graach oant sjen op Natuerbegraafplak Bremer Wildernis


Adres:

Noorderreed 22 (via De Bremer Wildernis)
8565 GP Sondel


Telefoon: 065-040-6467
E-mail: info@natuurbegraafplaatsfriesland.nl
Website: Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis