Natuurbegraafplaats Eygelshof

Eygelshof is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg, gelegen aan de rand van het dorpje Eygelshoven, midden in de regio Parkstad Limburg. Door de hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een prachtig uitzicht over het omliggende heuvellandschap. De natuurbegraafplaats is 5,6 hectare groot. Een bijzondere gedenkplek met een rijke geschiedenis.

Geschiedenis Eygelshof

vragen over natuurbegraafplaatsIn de Romeinse tijd lag Eygelshof vlak aan de beroemde Via Belgica, de verbindingsweg van Maastricht naar Nijmegen. Bij opgravingen zijn in deze omgeving Romeinse graven gevonden. Aan het begin van de twintigste eeuw werd het terrein in gebruik genomen als bruinkoolmijn: De Hermansgroeve. Na de tweede wereldoorlog werd de groeve gesloten en langzaam werd het gebied weer opgehoogd en in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Bij het begin van de eenentwintigste eeuw is begonnen met de herinrichting als natuurgebied. Tegelijk heeft het gebied toen ook de bestemming natuurbegraafplaats gekregen. Dat geeft de instandhouding als natuurgebied voor de toekomst een sterke basis. Inmiddels is er een glooiend en toegankelijk natuurgebied gerealiseerd en begint het gebied door de aanplant, begroeiing en de padenstructuur vorm te krijgen.


Adres:

Boomgaardskuilweg 7
6471 XX Eygelshoven


Telefoon: 045-203-1077
E-mail: info@eygelshof.nl
Website: Natuurbegraafplaats Eygelshof