Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Ruimte voor de natuur
In het zuidoostelijkste puntje van Brabant, bij de prachtige Strabrechtse Heide, vind je natuurbegraafplaats Schoorsveld. Op deze schilderachtige plek van 25 hectare krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. Rond de vennen vind je tal van bijzondere planten- en diersoorten.

Vroeger waren het heidevelden met herders en schapen. Het werd productiebos voor de mijnbouw. Wij zijn de natuur gaan herstellen, naar hoe het lang geleden was, voordat het productiebos werd. Met het aanplanten van een gemengd loofbos met grote open stukken met schraal grasland en heide laten we het cultuurhistorisch landschap van Schoorsveld weer opbloeien. Ook brengen we allerlei struiken terug. Denk aan de hazelaar, de lijsterbes en de vlier. Door de natuur zorgvuldig te beheren, geven we Schoorsveld een nieuw leven.

Eeuwige grafrust en geen zorgen voor nabestaanden
Bij Schoorsveld ben je vrij om zelf een eigen (nog beschikbare) plek te kiezen. Je bent dan verzekerd van eeuwige grafrust, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of grafverlening. Zo heb je alles goed geregeld voor je nabestaanden. Deze plek wordt gemarkeerd door een boomschijf met inscriptie. Daarnaast zijn alle natuurgraven terug te vinden in de Natuurbegraven Nederland app, mits daar toestemming voor is gegeven.

Draag bij aan de natuur in Nederland
Samen met natuurmonumenten ontwikkelen we de natuur in Nederland en behouden we haar voor de toekomstige generaties. Een deel van de opbrengsten van onze natuurbegraafplaatsen reserveren we voor Natuurmonumenten. Met die bijdrage zorgt Natuurmonumenten nu en in de toekomst voor onze natuurgebieden. Op die manier blijven deze gebieden dankzij jou altijd natuur.

 


Adres:

Somerenseweg 116
5591 TN Heeze


Telefoon: 040-303-2300
E-mail: contact@schoorsveld.nl
Website: Natuurbegraafplaats Schoorsveld