Natuurbegraafplaats Weverslo

Natuur

Midden in de Peel, tussen het Brabantse Deurne en het Limburgse Venray, ligt Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo. Een bosrijk natuurgebied waar u zelf een eeuwige grafplek kunt kiezen en de afscheidsceremonie geheel naar eigen wens kunt invullen.

De kleinschaligheid en de gevarieerde natuur van Weverslo geven het landgoed en de natuurbegraafplaats een persoonlijke sfeer met een eigen onderscheidend karakter. Dat willen we graag zo houden. De natuur op Weverslo is ons zeer dierbaar en ontwikkelt zich continue. Door zorgvuldig beheer, met aandacht voor bodembegroeiing, struiken en bomen, behoudt het bos een natuurlijk afwisselend karakter.

Op Weverslo bieden we de mogelijkheid tot begraven in de natuur op een milieuverantwoorde en natuurlijke manier. Het uitgangspunt is dat de mens een bescheiden onderdeel is van de natuur. Een natuurgraf op Weverslo is altijd dienend en ondergeschikt aan het natuurbelang.

 

Faciliteiten 

De voorzieningen op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo zijn gevarieerd en uitgebreid en hebben eveneens een natuurlijke uitstraling.

  • Het sfeervolle overdekte Bospaviljoen biedt zowel ruimte voor een afscheidsbijeenkomst als de mogelijkheid voor een condoleance of nazit. 
  • Alle bijpassende faciliteiten zoals beeld- en geluidsvoorzieningen, livestreamverbindingen en cateringfaciliteiten kunnen op maat worden verzorgd. 
  • Op het centrale herdenkingsmonument De Nerven staan de namen van de mensen die op Weverslo begraven zijn;
  • Een stelsel van bospaden slingert zich als een lint door het bos, volg de wandelroute over het landgoed en de natuurbegraafplaats en geniet van de rust;
  • Langs het Muzenpad staan sculpturen voor elk van de vijf Muzen van Weverslo: Ontmoeting, Beleving, Bemoediging, Inspiratie en Bezinning; 
  • Er is parkeergelegenheid voor ongeveer 40 auto’s;

Cultuur

Het jaarlijkse cultuurprogramma op Weverslo is afwisselend en toegankelijk voor een breed publiek met veel aandacht voor (beeldende) kunst, muziek, proza en poëzie. Er vinden bijvoorbeeld voorstellingen maar ook workshops waarin deelnemers zelf actief kunnen zijn. 

Meer informatie

Informatiecentrum Het Boshuis is dagelijks geopend tussen 13:30 en 16:30. Hier staan onze medewerkers voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor het reserveren van een grafrecht kunt u een afspraak maken, in een persoonlijk gesprek komen dan alle aspecten van het reserveren en het natuurbegraven aan de orde. Aan de hand daarvan kunt u vervolgens uw keuze maken en een grafplek reserveren. Het Laar is een sfeervolle, beschutte plek in het midden van de natuurbegraafplaats, deze karakteristieke plek biedt ruimte voor ceremonies en bijeenkomsten.


Adres:

Janslust 11
5812 AT Heide


Telefoon: 047-851-5721
E-mail: natuur@weverslo.nl
Website: Natuurbegraafplaats Weverslo